Jetta

Jetta har vart på sin första utställning 11/8 med mamma som handler eftersom jag fortfarande var brännskadad då :P Det gick väldigt bra tycker jag, först va hon lite dampig och hängde i kopplet hit och dit bland alla hundar men sen inne i ringen va hon lugn och fokuserad. Det slutat med "very good" i omdöme och kritiken får jag återkomma med för hittar inte lappen just nu :p flyttade ju i helgen..
 
Jetta har också hunnit bli 1år och det firades med ett jätte gott ben som tyvärr satte lite väl fart på magen :p
 
Nu har jag äntligen tagit tag i Jettas träning lite mer och OJ vad BRA hon ÄR! Helt magisk lilla brun!
Hon har verkligen super fina grunder i lydnaden så nu ska vi genast jobba vidare på dessa :)
 
Fokus senaste dagarna har legat på sitt-stanna, ligg-stanna, snabba lägganden under lek och korta fot-raksträckor med ev. båge(inga riktiga skarpa svängar)
 
Vi har kommit en bit på stanna med omväntlockande och jag har lagt på ett tydligt kommando "stanna" nu, om jag backar ifrån henne klarar hon ca 2-4sek med 2-3 meters avstånd och ifrån fotposition blir det endast 1-2 steg som jag kliver ifrån och det klarar hon fint och stannar kvar.
Det kan låta som att vi inte kommit långt men Jetta är ju extremt explosiv så hon vill helst bara hoppa upp på mig, springa runt mina ben eller bara busa på annat sett.
 
Nu ska vi lägga fokus på uthållighet och störningstolerans. Jetta älskar fåglar, pinnar, grässtrån, löv, vind osv. Så det är vår största utmaning, hon blir lätt nyfiken på omgivningen om jag försvårar övningarna.
Planen är nu att ha lite mer "noll-tolerans" på såna små äventyr, ex att hon inte får träna med mig om hon börjar titta efter fåglar - binda upp henne samt jobba med konkurrens utav Liss och Shep samt leksaker.
Jetta är nog tyvärr lite för curlad där och vet att jag bara hämtar henne och fortsätter leka om hon hittat något grässtrå att äta på.
Ett stort framsteg var att hon kunde fokusera på mig idag fast det flög en stor skock fåglar över oss nästan hela passet :)
Sen kanske vi även ska prova att ha lina ibland så hon inte kan "smita-iväg" när vi tränar. Som sagt noll-tollerans typ... OCH försöka hålla kelpie samlad under moment-inlärning :)
Ska nog försöka skriva ett litet träningsschema med olika övningar/moment och hur jag vill ha hennes sinnesstämning och attityd det är nog rätta medicinen men tyvärr är jag lite lat ibland. Skärpning! Nu blir det tränings-schema OCH minst 30min träning/dag för lilla Brunis.


 

Säger bara en sak...

Det här SUGER! Jag orkar inte va brännskadad längre blääää!!!
Jag vill bara va med mina hundar och leka med dem men pga av bakterier och att de hoppar och river mig på benen är de hos min mormor :( Dessutom ska Jetta ställas ut på lördag och eftersom jag är handikappad får mamma ställa henne, tur att hon har vanan iaf.
Till råga på allt har vårdcentralen gjort massa fel med mina omläggningar så härom natten fick vi åka in akut och de fick slita loss det felaktiga förbandet som satt så att skinnet följde med ?!?!?! :O alltså snälla hur tänker vård-personal när de typ sätter tejp? på mina brännskador? Det kommer självklart anmälas då jag fick jätte mycket smärtstillande för att de ens skulle kunna dra av det på akuten.
Aja nu ska jag försätta sitta här och tycka synd om mig själv och kanske gråta en svätt och planera mitt självmord på grund utav alla ärr och pigmentförändringar jag kommer få.

Igår

Idag har jag varit hos läkaren igen.. De skulle lägga om en blåsa som spruckit. Nu har jakten på specialist vård börjat då jag garanterat tar livet av mig om jag får ärr av det här. Förhoppningsvis skriver min läkare en remiss till akademiska på måndag, där har de en speciell mottagning för brännskador. Ja vad kan man säga om sjukvården i Sverige? Ren jävla skit rent ut sagt!!!


Ofrivillig semester

För att dra det hela kort tappade en servitris en liter kokhet soppa i mitt knä och jag är sjukskriven två veckor med andra gradens brännskador...


RSS 2.0