2011

Det hör väl till sin rätt att skriva om det gångna året när det är dags för ett nytt.

2011 har vart ett väldigt speciellt år på många sett. Personligt sett har det vart fruktansvärt! Jag har både lagt märke till mina fysiska nedsättningar mycket mer(migrän, magkatarr, viss panikångest osv) plus de psykiska påfrestningar som året bjudit på.

Det positiva är att jag lärt känna mig själv otroligt bra och trivs i sällskap med mig själv.
Jag har också gett mig själv tid att tänka på vad jag vill och mår bra av.
Frågor som ska funderas vidare på är tex. Vad vill jag jobba med? Var vill jag bo och hur?

På hundfronten har de därför också vart ganska lugnt. Självklart har de fått promenader och träning men vissa dagar har jag inte alls haft ork till någon genomtänkt träning. Det har heller inte blivit några tävlingar.

Jag är många erfarenheter rikare efter året och 2012 ska jag se till att mitt liv blir som JAG vill ha det!

Vi har även välkomnat lilla Jetta som än så länge är en underbar liten prick!
Liss och shep är redan anmälda för att återigen entra tävlingsbanorna.

Nu kör vi!!!


God Jul!

Lite bilder ifrån julafton på stranden ;)



















Världens finaste vovvar!

Foder

Jag har länge kört samma foder till Liss och shep. Inte utav lathet utan mer för att jag inte alls tänkt så mkt på det.
När shep va valp fick liss äta valpfoder då hon innan åt hög energi fodret av samma märke och när shep växte upp böt jag så att båda åt de liss ätit innan. (bozita robur performance)

Shep har alltid vart väldigt kräsen så för ett år sen böt jag foder till båda hundarna, magnussons meat & biscuit work som Liss fick som kräsen unghund. Det har funkat prima fram till för ett par månader sen. Liss började bli tjock och shep åt knappt. Började blanda med färskfoder till honom som funkat sådär. Men nu har jag insett att mina hundar har alla olika behov och de behöver foder där efter. Planen är följande. Liss får äta magnusson för "vanliga hundar" då hon inte rör sig lika mkt av sig själv längre på promenad osv. Shep kommer få prova pro plans laxfoder som förhoppningsvis faller honom i smaken. Jetta fortsätter med sitt valpfoder ifrån eukanuba.


Mässa!

I helgen va jag ju självklart och besökte mässan men endast under söndagen då lördagen bestod utav jobb. Jag kikade på freestyle & htm sm och sprang runt ibland stånden.
Htm-en kan jag ju inte riktigt yttra mig om då det är så nytt och jag inte tränar det själv. Freestylen däremot bjöd såklart på flera roliga, bra och inspirerande program! Bra jobbet! Däremot tyckte jag nivån i år kändes ganska låg. Det va absolut ingen som va dålig eller hade mkt missar men jag hade nog önskat lite svårare och nya rörelser och lite mer genom arbetade program. Men sen är det ju självklart en oerhört svår miljö för både hund och förare som spelar in när det kommer till sm och mässan plus att några etablerade ekipage saknades. Har ju inte vart där själv då varken jag eller liss nog skulle klara av miljön så alla är ju verkligen suuuper duktiga som ställer upp! Heja freestyle Sverige!


Extra familj

Idag kom Kims(min bästavän utanför hunderiet) farmor in på jobbet och bemötte mig med öppna armar. Kim och jag har känt varandra sen vi va 9 och drog sällan jämt. Men efter ett par år insåg vi hur lika va är och har sen dess alltid stått bredvid varandra. Kim och jag bodde grannar under några år och jag bodde nog mer hos henne än hemma i perioder. Vad underbart det är att ha en extra familj som man kan umgås med precis som sin egen. Kim bor för tillfället i Åre men jag är ofta hos hennes familj och hälsar på. Hennes syskon är som mina egna och hennes mamma lika så!


Jobbiga tankar

Något som gör mig väldigt orolig är att lilla Jetta har en del rädslor... Ett exempel är främmande hundar, ser hon en ute reser hon hela raggen, skriker rätt ut och försöker fly. Vad kan det bero på inget har ju hänt? Vi träffar ju ganska ofta hundar ex på klubben och då är de inga problem. Funderar på att lämna tillbaka henne och ge upp. Rädslor är det absolut sista jag vill ha hos en hund.


Hur fina!!?!!!


Bara vara hemma

Sitter på jobbet och längtar hem är väldigt trött och känner att jag skulle vilja göra tusen andra saker idag än att jobba. Har blivit något utav en mys-fröken under denna höst som uppskattar hemmakvällar mer än nånsin, kanske för att de är så få... Ikväll vill jag bara sitta i soffan och glo på dumburken men jag måste storhandla och träna hundar så vi får se hur det blir med slappandet.


RSS 2.0