Dumma nerver!

Nu börjar jag bli lite nervös inför kvällens uppvisningar :/ MEN det kommer nog gå bra! Det är ju mestadels "inte hundfolk" som kommer att titta på och de tycker ju att man är superduktig bara hunden kan va lös ibland en massa folk och hundar. Önska oss lycka till!

I Valet..

Jag har valt att inte delta på söndag och U-DM och anledingen är den att jag helt enkelt inte känner för det.
Jag känner mig inte riktigt redo får årets debut på tävlingsplan. Men lugn bara jag SKA tävla i år.
Den 28/5 och en dag i juli ska vi hålla uppvisningar nere på stan i norrtälje. Där ska jag pröva av båda hundarna, framförallt Liss och se hur det känns. Om någon är sugen att vara med på någon uppvisning och göra reklam för Roslagens HU och framförallt hundsporten freestyle får ni gärna kontakta mig. Vi är inte så många utövare på Roslagens och kanske skulle det va kul med något mer ekipage.

Jag tränade Shep igår och GUD han är så smart! och duktig!
Han går som tåget när vi gör små kombinationer utav de freestylerörelser och positioner han kan!
Det bästa är att han gör det nästan utan belöning! Självklart får han belöning men inte som med Liss där man måste skylta med både köttbullar, leverpastej och boll för att ibland ens få henne att vilja resa sig upp :P
Lilla guldklimpen! Shep kommer att äga när vi väl börjar tävla, bara så ni vet ;) hahaha


Jag överlevde!

Japp jag överlevde redovisningen trots allt! Det va ju tur för när allt kommer omkring finns det ju så mycket mer i livet att ta sig an än ett projektarbete  :P
Jag lyckades babbla på i typ 20min och det kändes bra, det var till och med en åhörare som antecknade när jag berättade och gav tips! Efter att jag sagt mitt fick alla självklart ställa frågor om det jag berättat om, men inga frågor dök upp. Jag tog det som något positivt, att jag fått med allt och berättat på ett tydligt sett!

Efter redovisningen åkte jag hem och Lisa och jag gick en promenad med hundarna. Shep va självklart ner i några skit-diken och sprang. Han luktade sedan apa och såg inte allt för fräsch ut, så vi tog en vända ner till havet och "tvingade" i Shep till magen så jag skulle slippa få med mig en allt för lortig gris hem.

Senare begav vi oss till klubben och tränade. Agility och freestyle med Liss och freestyle och lydnad med Shep. Liss har ju alltid sitt speciella sätt att lösa situationer och vår agilityträning gick inte allt för bra igår :P Först va hon alldeles för het på den nya banan och körde sitt egna race. Andra gången, samma bana, vägrade hon göra slalomet ordentligt. Hon hade sedan gången innan hunnit lära sig banan och tyckte att tunneln efter slalomet verkade mycket roligare.

Med Shep började vi träna på backa. Det gick jättebra! Även om godiset tyvärr inte va så attraktivt då det är mycket tik i killens huvud just nu. Vi byggde en liten korridor utav agility hinder hahaha, man får ta vad man har helt enkelt. Men eftersom Shep aldrig kört agility var det inga problem att använda hinder som en korridor. Ikväll ska vi fortsätta vår backa-träning, den här gången med köttbullar och leksak ;)

Redovisning

I eftermiddag ska vi ha redovisning utav våra projektarbeten. Jag är lite mer nervös än nödvändigt känns det som, usch jag hatar att framföra något inför folk som jag inte är stolt över :( Men men det måste ju göras så det är bara att ta sig i kragen och prata på så gott det går hahaha (IG-varning!)

Önska mig lycka till!

PS. sa jag att jag va så nervös så jag nästan avlider?!

Farliga Flugor

Här i våran stad verkar det ha blivit ett mode att unga tjejer ska ha am. staffar/am. staffs blandisar.
Varje dag ser jag tjejer i åldern 15-25 som är ute med sina hundar och "hänger" på stan.
Självklart är jag inte den som tror att alla hundar av sådan "ras" är farliga och bör förbjudas.. haha MEN ibland kanske vissa människor borde förbjudas att skaffa vissa raser.
Det som har fått mig att regera är att många har munkorg/grimma på sig när de vistas ibland folk och sen självklart, barnvagnen i ena handen, hundklopplet och ciggen i andra.
Undra varför den här rasen just blivit så populär ibland unga tjejer/mammor? Kanske för vakt?, rasen är ju faktiskt väldigt respekt ingivande för vissa.
Någon kanske har någon idée om varför just denna ras?
Sen tror jag inte heller att alla dom här hundarnas mår dåligt, eller är aggersiva men det känns iaf för mig som att det kanske inte skulle va mitt första val av familjehund till en familj utan hund-erfarenhet.

En annan fluga här i vår stad är att man ska ha Border Collie! Gud vad sportig man ser ut när man tar en vända i parken med en svart-vit, racer-hund i andra sidan kopplet. Det tråkigaste med det är, tycker jag, att aveln på oreggade BCs uppmuntras nåt så fruktansvärt. Är inte speciellt vanligt idag att man får köpa BC efter vallningslinjer utan att aktivera sin hund, eller är det de? Sen, precis som med Am. staffarna, så tror jag absolut inte att alla Border jag ser mår dåligt och är understimulerade. T. ex. Liss(som är efter arbetande linjer bla. vallning) skulle tycka livet va toppen att bara bo i en familj och bara ta några vändor i parken om dagen.
Men visst börjar man fundera... eller är det bara jag?

Ett utav de roligaste citaten jag hört på länge är: "Jag har verkligen hittat min ras!", utav en person som har Aussies, Aussies efter utställningslinjer som denna avlar på och springer några vänstervarv med i månaden.
Hur kan man säga så? Har man ingen aning om rasens urprung? Finns det något som heter "jag har verkligen hittat min ras" eller heter det "jag har verkligen hittat min HUND" då alla raser har så många olika individer.
Men att säga "jag har verkligen hittat MIN ras, eller en ras för MIG" om en ras som är tänkt för vallning och hårt arbete, när man själv endast ställer ut hunden lite då och då, låter i mina öron inte helt rätt.

Jag vill bara avsluta med att jag inte har grova fördommar om saker och ting(hundar och människor i det här fallet) men jag är inte heller helt fördomsfri, tycker vårt samhälle är alldeles för svårt att leva fördomsfritt i!
Och visst är det väl så att alla hundar kan bli farliga med fel ägare och alla ägare kan bli farliga med fel hund.
Man ska va noga när man väljer "sin" ras, synd bara att hundar inte kan va noga när de väljer sin ägare....

Anmäld

Jag har precis anmält mig till U-DM(freestyle) med lillan, usch haha, hoppas att alla som tänkt kolla/tävla kommer med lite värmande ord innan min start så jag kanske lugnar mig lite.

Någon som vet om man kan anmäla sig till U-DM i agility och i så fall, vart anmäler man sig?

RSS 2.0