blocket.se

HAHAHA blocket.se gör verkligen min dag ibland, och då menar jag VERKLIGEN. Annonser i allmänhet för den delen.
Ska man verkligen skriva ALLTING/SANNINGEN i en annons? Som tex. den här "Rottis hane omplaceras pga att hans husse ska in i fängelse i ett år" När säljaren sen skriver följande "Hunden är mycket social och glad" Vi hundkunniga männsikor förstår och vet ju att så kan va fallet, alltså, man kan självklart ha en bra hund även om man är kriminell. Men hur bra låter det? Sen kanske inte Rottisen är ett ämne för okunniga men ändå...

Och den här.. "En Fint Hund" (Rubrik) "Säljes pga jag ska flytta och kan inte tar han med mig. Han är en blandning av (diverse raser) bla. newfonlang ? (Någon ny ras?) Han har DESSUTOM mycket bra lydnaden."

Vad hände med svenskan/stavningen i den annonsen? Visst går det ju att tyda, men för mig är det ändå hysteriskt roligt att läsa sånt här.

Det va för ett par månader sen som jag fick upp ögonen för såna här gudkorn. Då jag hittade en annons utav någon som önskade byta sin hund mot en fågel...? Det är utom mitt förstånd, iofs hatar jag fåglar/är rädd för dom men ändå? Det är väl iaf liiiite skillnad på en hund och en fågel? HAHA men den va fin och sen dess är jag fast i att läsa annonser.

Sånna här små godbitar brukar dyka upp någon gång dagligen, så är ni som jag(onda och gottar er i folk som inte kan stava och ska in i fängelse) så kan jag varmt rekomendera blocket.se och annonsmarknader i allmänhet.

Ett gott skratt förlänger livet..

Söndag

Lisa och jag begav oss hemmåt runt tolv snåret och hemma väntade självklart super-glada-vilda Liss som hade saknat mig och var redo för dagens äventyr. Vallning hos Stina såklart! Vad snäll hon är som tar sig an oss fårskallar ;) hehe, speciellt mig. Liss börjar bli ganska duktig nu tycker jag..(och Stina med, hon säger det iaf;) hehe) Helt otroligt hur en hund kan ha så mycket "medfött", kan dom inte få lite lydnadsmoment eller freestyleröresler medfött också? Tex. ett perfekt fotgående skulle va fint! Liss börjar sakta med säkert gå ut lite bättre och hämta upp fåren i vår höger/ vänster träning. Men ibland blir man ju såååå sugen på att bara rusa rakt på när man fått legat en stund och suktat på dom där krulliga varelserna. Tur att stanna/ligg kommandot sitter! Jag blir alltid så lycklig och nöjd med Liss efter ett vallnings-pass! Hon har ju mer koll än mig och vet vad som ska göras, det är inte så vanligt i annan träning.. och ofta räddar min lilla ängel situationen när jag klantar till mig. Kanske borde jag anamma lite ifrån Liss improvisation i vallningen till tex. freestylen. Alltså jobba och träna lite mer med shaping. Att hon får pröva sig fram själv tills det blir rätt. Då slipper man onödiga klonflikter för att hunden inte förstår exakt vad man menar. Det tåls att tänka på. Även om träningssitutationer inte är vår svaga sida direkt.

Jag Hatar Vinter!

Dagen idag började (förstås) med att jag skulle jobba 10-14, så det va bara att släpa sig ur sängen och ta sig till jobbet..
Man har verkligen ingen lust att göra något alls när det är såhär kallt och äckligt ute.

Liss "seriösa" lydnads och freestyleträning ligger på hyllan och istället roar vi oss med vallningen och ett och annat freestyle trix..
Liss har nu i veckan lärt sig "rörelsen" Tittut som hon inte riktigt utför som alla andra.
När hon väl står med tassarna på mattes armar och inväntar kommandot(Tittut) så ser hon så fundersam ut... Sen, på min givna signal(Tittut) tar hon i med all kraft hon har och trycker fram huvudet så fort/hårt hon kan... HAHA
Vilket också leder till att matte(jag) nu har väldigt "fina" rivsår på armarna/handen eftersom hon håller fast sig så krampaktigt när hon utför sin Tittut. ÅÅh hon är fööör söt min lilla Li-Li!!!

Hoppas att gnistan för att träna övriga hundsporter kommer tillbaka med solen och våren så vi får till våran lydnadsstart snart och framför allt vårt FSD1 ;)

Kvällen firades framför tvn och melodifestivalen med Emma & Lisa hemma hos Emma... lite vin, 2 påsar chips, en STOR godis påse, dipp.. osv osv Ja ni förstår, MYCKET trevligt.

Okej...

...nu har jag också skaffat en sån här blogg. Så får vi se vart det bär.
Förstår att alla är VÄLDIGT nyfikna på vad som igentligen försegår i mitt liv och nu kan vi förhoppningsvis döda myten tillsammans. Men ni vet, den som väntar på något gott...

RSS 2.0