Det sämsta man kan göra!

Jag tror att något utav det sämsta man kan göra är att jämföra sig med andra. För oftast gör man inte det med tankar som "den är sämre än mig" utan helt tvärtom och det stärker ju inte precis självkänslan eller de positiva tankarna. Att alltid tänka att någon är snyggare, rikare, smalare, duktigare osv. hjälper ju inte mig för 5 öre! Jag är expert på att jämföra mig och mitt "miserabla" liv med andras "perfekta" liv. Det är verkligen utmattande och tidskrävande. Periodvis är jag jätte duktig på att inte jämföra mig med andra men jag måste helt klart bli ännu bättre på det!


Tankar om kastrering och hanhundar

Just nu är shep inne i en tik-fas. Han ska slicka på allt kiss ute och lukta alla(även andra hanar) i baken. Detta gör mig tokig! Jag har försökt va väldigt konsekvent med att inget sånt är tillåtet, men det funkar bara när jag har honom kopplad och är själv med honom. Mitt fri-kommando ska ju betyda "gör vad tusan du vill" och därför kan jag inte springa efter med pekpinne hela tiden om han är lös. Plus att jag inte alltid jinner märka de under lös-promenad.
Dessutom svarar han inte bra på att jag ryter i med sträng röst, han är ingen hund att träna så, han blir jätte rädd för mig och förstår inte vad han gör fel.
Hur tränar man detta? Utan att hunden ska behöva gå kopplad resten av livet. Det största problemet är att det även drabbar träningen. Vi kan inte gå en lös-promenad innan för då är han helt slut efter att ha jagat kissfläckar och orkar inte träna. Jag måste även hålla honom väldigt kort på planen så han inte börjar nosa för då är träningen ingen ide. Jag skulle väldigt gärna kastrera honom om jag visste att det skulle hjälpa men shep är en väldigt låg och mjäkig kille så det finns inte så mkt att ta av, om han skulle bli trög iom kastrering. Dessutom har jag hört( och märkt på några hanar) att de som kastreras sent och har "fått smak på tik lukt" inte slutar med dessa hanhunds beteenden trots kastrering.

Usch! Tacka vet jag bitchiga, skärpta tikar! Aldrig mer hanhund!

Tilläggas ska väl att jag kan avbryta detta när det händer men jag vill inte ha det alls!


Test

Provar att skriva ett inlägg från mobilen med hopp om att det ska få upp motivationen att blogga igen...


Nu!

Mitt internet har inte fungerat på flera veckor :( Suger lagom! Tur att man har telefonen att surfa lite lätt med. Har inte kommit på hur jag blogger ifrån den än bara, appen funkar inte!
I tidigare inlägg bjöd jag på en liten sneak-peak på flockens nya medlems.
En liten kelpie flicka vid namn Jetta! Hon har nu hunnit bli 12 veckor jag jag lär känna henne bättre och bättre för var dag som går. Hon är extremt intensiv(valde också den vildaste i kullen), glad och arbetsvillig.
Hon är tuff och framåt, tokig i att kampa, dampa och äta på saker(som de flesta valpar)! Hittills...
Vi går på en grundkurs för tävling där hon faktiskt förvånar mig varje gång! Så fort leksak eller godis åker fram är det fullt fokus på mig och träningen.
Visst är det roligt, varje gång man börjar träna en ny inivid är man så oerhört rädd för att göra något fel. MEN jag har intalat mig själv denna gång att ändå ta lite risker(i inlärning av moment) så får vi se var det brister!
Man kommer ju ingen vart om man bara sitter på rumpan och inte vågar testa.
Vi får se om lilla bebis (även kallad: busen, alien, crazy-pup osv) blir det arbetsämnet jag hoppas på, hon är iaf outtröttlig det är en sak som är säker!
Liss träning existeriar även om det är lite mer på "skoj" nivå då jag har svårt att sätta mål med henne. Funderar faktiskt lite på appellen under nästa år då hon är så duktig i spåret men vi får se, hon gillar inte lydnadsbiten lika mkt... :P
Sheps träning är lite till och från, känner att jag behöver gå någon kurs med honom i lydnaden för ibland brister momenten och jag behöver verkligen nya och fler tankesätt! Men vi ska ge oss på en start under vintern iaf om vi hittar en inomhustävling. Freestylen måste jag även där träna med extra-ögon då han ibland går upp i stress och börjar skälla hysteriskt. Tror det kan bero på att han inte kan något program till 100 och inte vet vad som komma skall - vilket leder till frustration - och ljud...

RSS 2.0